Allergietesten

Dermatologische behandelingen

Allergietesten

 

Indien u symptomen van allergie heeft, kan u bij dr. Liesbet Merckx terecht voor een onderzoek naar de oorzaak. De diagnose gebeurt met behulp van zogenaamde pricktesten of epicutane patchtesten.

 

Met pricktesten onderzoeken we een onmiddellijke allergische reactie op allergenen in de lucht (komende van bijvoorbeeld huisdieren, huisstofmijt of pollen) of voeding. We doen dit door de allergenen aan te brengen en vervolgens krasjes in de huid te maken, waardoor een allergische reactie al dan niet plaats vindt. Na 15 minuten kan de test al afgelezen en geïnterpreteerd worden.

Belangrijk: Indien u anti-allergische medicatie (anti-histaminica) neemt, dan mag u die vanaf 5 dagen voor uw afspraak niet nemen.

 

Met epicutane patchtesten sporen we een laattijdige allergie op die zich uit als een eczeem en enkele dagen na contact met het allergeen optreedt. Deze testen worden in 3 dagen uitgevoerd:

  1. Op maandag brengen we de allergenen met pleisters op de rug aan. U dient dan ook zoveel mogelijk producten mee te brengen die aan de oorzaak van de allergische reactie kunnen liggen, zoals verzorgingsproducten, zalven of producten waarmee u tijdens het werk of hobby mee in contact komt.
  2. Op woensdag doen we een eerste aflezing (nazicht of een allergische reactie optreedt).
  3. Op donderdag of vrijdag is er dan de tweede aflezing.

Uw rug wassen, sporten of zweten moet u gedurende die week vermijden.

 

bvba dr. Liesbet Merckx, dermatologe

Vierde Lansierslaan 24, 3300 Tienen - 016 76 09 64 - info@drmerckx.be

 

Copyright 2013 ┬ę Alle rechten voorbehouden